• امروز : پنج شنبه - ۳۰ شهریور - ۱۴۰۲
  • برابر با : Thursday - 21 September - 2023
2
یادداشت روز

کم توجهی به نظام آموزش گردشگری و مشکل تامین نیروی انسانی متخصص

  • کد خبر : 2257
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۱
کم توجهی به نظام آموزش گردشگری و مشکل تامین نیروی انسانی متخصص
نظام آموزش گردشگری همچنان با فرمان بریده و با دستورالعمل های پراشکال گذشته و بدون برنامه ریزی مناسب پیش می رود و در این میان عدم تعیین تکلیف و ناهماهنگی بین سازمان فنی حرفه ای به عنوان متولی تربیت حرفه ای مشاغل و حوزه آموزش گردشگری بیشترین آسیب را به این صنعت وارد کرده است...

ماهیت صنعت گردشگری بر پایه ارائه خدمات با کیفیت در لحظه مناسب است.

گردشگران در مسافرت به مقاصد گردشگری به دنبال کسب تجربه لذت بخش و شیرین بوده و برای نیل به این اهداف هزینه خواهند کرد.

ارائه با کیفیت خدمات بدون تامین منابع انسانی حرفه ای و آموزش دیده محال است.

به کار گیری بهترین تجهیزات و امکانات در صنعت میهمان نوازی و خدمات گردشگری بدون بهره مندی از نیروی متخصص نمی‌تواند لحظات ماندگار و لذت بخشی را برای گردشگر مهیا سازد.

درست مانند اتومبیلی آخرین مدل که به دست راننده ای بی تجربه و کارنابلد به ناکجا آباد خواهد رفت.

امروزه و با پیشرفت تکنولوژی های مختلف ارتباطی و اطلاعاتی و گسترش لحظه ای اخبار و رویدادها در فضای اینترنت، علم مدیریت منابع انسانی رای بهبود کسب و کار ، نقشی بی بدیل و منحصر به فرد ایفا می کند. توجیه بهره برداران و سرمایه گذاران صنعت گردشگری برای استفاده از منابع انسانی باارزش و تلاش برای حفظ آنها توسط مدیران هتل ها و مراکز اقامتی به دغدغه ای جدی بدل شده است.

گاها و در بحران های پیش رو برای این صنعت ظریف اولین گزینه برای کاهش هزینه ها منعطف به تعدیل نیروی انسانی گردیده و امید به آینده کاری پایدار را برای نیروی انسانی متزلزل می سازد.

رفت و آمدهای متعدد نیروی انسانی در هتل ها و مراکز گردشگری به دلایل مختلفی چون فشار کاری طاقت فرسا، کم توجهی به تامین مالی و رفاهی آنها، رقابت های منفی و تبعیض در نظام پاداش ها، بحران انباشت نیروهای کم تجربه ،بی انگیزه و ناامید به آینده مهاجرت به مشاغل دیگر و فقدان نیروی متخصص را فراهم ساخته است.

متاسفانه بی توجهی به نظام حرفه ای گری و تربیت نیروهای آموزش دیده در این صنعت و فقدان برنامه ریزی آموزشی درست در این صنعت و به نوعی رها شدگی آموزشی برای متولیان این صنعت خصوصا پس از ایام کرونا و مهاجرت گسترده نیروهای آموزش دیده و باتجربه به مشاغل دیگر به دلیل بیکاری ناشی از پاندمی کرونا باعث شده است تا پیدا کردن نیروی متخصص به کیمیا بدل گردد.
نظام آموزش گردشگری همچنان با فرمان بریده و با دستورالعمل های پراشکال گذشته و بدون برنامه ریزی مناسب پیش می رود و در این میان عدم تعیین تکلیف و ناهماهنگی بین سازمان فنی حرفه ای به عنوان متولی تربیت حرفه ای مشاغل و حوزه آموزش گردشگری بیشترین آسیب را به این صنعت وارد کرده است.
گویا اراده ای برای نظام بخشی به این حوزه مهم و حیاتی برای توسعه گردشگری وجود نداشته و همچنان باید در انتظار معجزه ای نشست تا این معضل تشدید شده پس از کرونا به سرانجامی مناسب برسد.
در عصر حاضر که از یک طرف بحث اشتغال زایی به عنوان دغدغه ای جدی مطرح بوده و از طرف دیگر به دنبال برنامه ریزی توسعه گردشگری و ارز آوری و مهار تورم هستیم، بی توجهی به نظام آموزشی و تربیت نیروی انسانی متخصص به عنوان زیرساخت اصلی توسعه گردشگری نگران کننده است.
لازم است در برنامه ریزی های نظارتی همانقدر که به دنبال بهبود امکانات فیزیکی و گسترش مراکز اقامتی با کیفیت و خدمات گردشگری هستیم به دنبال اصلاح قوانین و ضوابط مرتبط با آموزش گردشگری و یکپارچه و هماهنگ کردن اقدامات در این زمینه باشیم.
انجمن ها و جوامع حرفه ای نیز به عنوان متولی های اصلی مطالبه گری و هماهنگی صنفی می بایست به این مهم توجه ویژه و دغدغه مداری داشته باشند.
تنظیم نظام اطلاعاتی از نیروهای متخصص و کمک به تامین نیروهای انسانی متخصص مورد نیز از این مجرا کارکردی صنفی داشته و لازم است در قالب کمیته های آموزشی و تامین منابع انسانی به این هدف پرداخته شود.
نظام آموزش گردشگری همچنان با فرمان بریده و با دستورالعمل های پراشکال گذشته و بدون برنامه ریزی مناسب پیش می رود و در این میان عدم تعیین تکلیف و ناهماهنگی بین سازمان فنی حرفه ای به عنوان متولی تربیت حرفه ای مشاغل و حوزه آموزش گردشگری بیشترین آسیب را به این صنعت وارد کرده است.
گویا اراده ای برای نظام بخشی به این حوزه مهم و حیاتی برای توسعه گردشگری وجود نداشته و همچنان باید در انتظار معجزه ای نشست تا این معضل تشدید شده پس از کرونا به سرانجامی مناسب برسد. در عصر حاضر که از یک طرف بحث اشتغال زایی به عنوان دغدغه ای جدی مطرح بوده و از طرف دیگر به دنبال برنامه ریزی توسعه گردشگری و ارز آوری و مهار تورم هستیم، بی توجهی به نظام آموزشی و تربیت نیروی انسانی متخصص به عنوان زیرساخت اصلی توسعه گردشگری نگران کننده است.
لازم است در برنامه ریزی های نظارتی همانقدر که به دنبال بهبود امکانات فیزیکی و گسترش مراکز اقامتی با کیفیت و خدمات گردشگری هستیم به دنبال اصلاح قوانین و ضوابط مرتبط با آموزش گردشگری و یکپارچه و هماهنگ کردن اقدامات در این زمینه باشیم. انجمن ها و جوامع حرفه ای نیز به عنوان متولی های اصلی مطالبه گری و هماهنگی صنفی می بایست به این مهم توجه ویژه و دغدغه مداری داشته باشند. تنظیم نظام اطلاعاتی از نیروهای متخصص و کمک به تامین نیروهای انسانی متخصص مورد نیز از این مجرا کارکردی صنفی داشته و لازم است در قالب کمیته های آموزشی و تامین منابع انسانی به این هدف پرداخته شود.

لینک کوتاه : https://rahbalad.news/?p=2257

درج نظر

مجموع دیدگاهها : 2در انتظار بررسی : 2انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
  • نظرهایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهند شد.
  • نظرهایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهند شد.