• امروز : شنبه - ۱ مهر - ۱۴۰۲
  • برابر با : Saturday - 23 September - 2023
6
طرح جعبه شنی تایلند

مدلی برای نجات جزیره‌های توریستی آسیاپاسیفیک

  • کد خبر : 934
  • ۲۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۰
مدلی برای نجات جزیره‌های توریستی آسیاپاسیفیک
در طرح "جعبه شنی" تایلند، گردشگران بین‌المللی واکسینه شده می‌توانند وارد جزیره شوند و دستکم 14 روز در هتل‌های تعیین شده اقامت داشته باشند. آزادانه در جزیره گشت و گذار کنند و بعد اگر تمایل داشتند به دیگر مناطق کشور سفر کنند.

رسانه گردشگری راه بلد/ سیمین ثقفی: از همین دوسال پیش، که تایلند خودش را برای میزبانی از بیش از ۴۰ میلیون گردشگر آماه می‌کرد تا به این‌ روزها، شیوع کرونا، اقتصاد گردشگری محور این کشور را از پا انداخته و با خسارتی عظیم روبرو کرده است.

تنها در جزیره پوکت که آن زمان پانزدهمین مقصد از فهرست مقاصدی که باید به آن سفر کرد، عنوان شده بود، حضور بیش از ۱۰٫۵ میلیون گردشگر بین‌المللی درآمدی ۱۳ میلیارد دلاری نصیب اقتصاد این کشور کرد. اما حالا در این دوسال بسیاری از کسب و کارهای مرتبط با گردشگری تعطیل شده‌اند، صاحبان آنها املاک و داراییهایشان را از دست داده و کارکنان زیادی از کار بیکار شدند.

در طول این مدت تایلند بارها تصمیم گرفت گردشگری‌اش را دوباره فعال کند اما ملاحظات بهداشتی، قرنطینه دو هفته‌ای و پایین بودن نرخ واکسیناسیون در این کشور فرصتی برای جذب گردشگران خارجی به این مقصد پرطرفدار در جنوب شرق آسیا نداد و مقصدی همچون مالدیو به دلیل موقعیت خاص آن کشور و قوانین نه چندان سختگیرانه در ورود و قرنطینه، رقیبی جدی برای تایلند و دیگر جزیره‌های منطقه در دوران سفرهای پسا کرونایی شد.
اما حالا، تایلند طرحی را به صورت آزمایشی در جزیره پوکت اجرایی می‌کند تا گردشگران را دوباره به جزیره باز گرداند و به کسب و کارها رونق دهد.

در طرح “جعبه شنی” تایلند که قرار بوده از ماه جولای اجرایی شود، گردشگران بین‌المللی واکسینه شده، می ‌وانند وارد جزیره شوند و دستکم ۱۴ روز در هتل‌های تعیین شده بمانند و بعد اگر تمایل داشتند به دیگر مناطق کشور سفر کنند. در این مدت ۱۴ روز آنها آزادند تا در جزیره گشت و گذار کنند.

مجریان این طرح امید دارند مرحله بعدی این طرح نیز از نیمه ماه اگوست اجرایی شود که طی آن پس از اینکه گردشگران واکسن زده مدت ۷ روز در پوکت به سر بردند، می‌توانند به دیگر جزیره‌های معروف تایلند همچون Krabi یا Phi Phi سفر کنند البته با قوانینی سختگیرانه‌تر. پس از آن در هفته‌های بعدی این طرح در جنوب تایلند و دیگر شهرهای توریستی همچون Chiang Mai نیز اجرا می‌شود.

اما مقامات تایلندی برای اجرایی شدن این طرح در پوکت ابتدا واکسیناسیون مردم جزیره را در الویت قرار دادند. در حال حاضر ۶۹ درصد از مردم جزیره واکسینه شده‌اند که در مقایسه با واکسیناسیون تنها ۵٫۸ درصد از جمعیت بیش از ۷۰ میلیون نفری تایلند، نرخ قابل توجهی است و این مساله انتقاد برخی را هم برانگیخته است. آنها می‌گویند دولت در حالی که هنوز بسیاری از افراد کهنسال و کادر درمان واکسینه نشده‌اند، نباید مقاصد گردشگری را در اولویت واکسیناسیون قرار می‌داد.
از سوی دیگر دولت ورود گردشگران داخلی را نیز به این جزیره در مدت زمانی دو هفته‌ای ممنوع کرده که گفته می‌شود این کار ممکن است به اعتراض گردشگران بین‌المللی بیانجامد ضمن اینکه مانع دسترسی افراد محلی شاغل در جزیره نیز شده است.

از ابتدای ماه اگوست بیش از ۱۵ هزار نفر به پوکت وارد شده‌اند که این تعداد شامل افراد مقیم تایلند که حالا به خانه بازگشته‌اند نیز می‌شود. این افراد برای فرار از قرنطینه دو هفته‌ای در بانکوک به پوکت آمده‌اند.

فعالان صنعت گردشگری معتقدند با وجودیکه چنین پروژه‌ای برای نخستین بار است که اجرایی شده و می‌تواند ایراداتی هم داشته باشد اما به نظر می‌رسد تایلند توانسته به خوبی آن را عملی کرده و فرودگاه، هتل‌ها و دیگر تاسیسات گردشگری خود را وادار به اجرای مقررات جدید خود بکند. آنهم در زمانی که گسترش نوع جدید ویروس کار را در جنوب شرقی آسیا سخت‌تر کرده و دنیای سفر همچنان در انتظار است تا ببیند آینده این صنعت چه می‌شود.

اجرایی شدن این پروژه، دیگر جزیره‌های توریستی در منطقه جنوب شرقی آسیا را نیز امیدوار کرده است. مناطقی مثل جزیره بالی در اندونزی که پیش از پاندمی میزبان ۶٫۳ میلیون گردشگر بوده یا جزیره Phu Quoc در ویتنام با ۵٫۱ میلیون گردشگر، جزیره لنکاوی در مالزی با ۳٫۹ میلیون نفر که حالا قرار است هرچه زودتر ساکنانش واکسینه شده و برای اجرای طرح جعبه شنی آماده شود و جزیره Boracay در فیلیپین با ۱٫۶ میلیون گردشگر بین‌المللی.

به گفته کارشناسان در میان این مناطق شاید بالی شرایط نزدیکتری با پوکت داشته باشد. جزیره ای که شهرت جهانی دارد، با صنعت گردشگری زنده است و فرودگاه بین‌المللی اش در انتظار گردشگران است. مسوولان بالی هم در نظر دارند تا انجام واکسیناسیون ساکنان جزیره را تا ماه سپتامبر به پایان برسانند تا جزیره را به مقصدی سبز برای گردشگران بین‌المللی تبدیل کنند هرچند که با شدت یافتن شیوع ویروس دلتا، دولت قوانین سختگیرانه‌ای را در جزیره اجرا کرده اما همچنان امید دارد تا با تکمیل واکسیناسیون مردم جزیره، به زودی به استقبال گردشگران خارجی برود.

براساس گزارش سازمان ملل دستکم ۱۵٫۳ میلیون نفر در منطقه آسیا پاسیفیک در حوزه گردشگری مشغول به کار هستند و چشم به فعال‌سازی دوباره این مقاصد دارند.

بنابراین اگر تایلند بتواند به خوبی این پروژه را مدیریت کند می‌توان از آن به عنوان مدلی برای دیگر مناطق گردشگری در جنوب شرقی آسیا بهره برد. هرچند این کشور باید از همراهی دیگر کشورها، رسانه‌ها، فعالان گردشگری و دفاتر مسافرتی برخوردار شود تا آن را به عنوان مقصدی امن معرفی کنند.

هم اکنون کشور تایلند با توجه به نرخ بالای مبتلایان، در بسیاری از کشورهای دنیا به عنوان کشوری که سفر غیرضروری به آن توصیه نمی‌شود، مطرح است.

لینک کوتاه : https://rahbalad.news/?p=934

برچسب ها

مطالب مشابه

درج نظر

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
  • نظرهایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهند شد.
  • نظرهایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهند شد.