• امروز : پنج شنبه - ۳۰ شهریور - ۱۴۰۲
  • برابر با : Thursday - 21 September - 2023
1
یادداشت روز

جای خالی کتاب و اقلام تبلیغاتی گردشگری در استان‌ها

  • کد خبر : 2321
  • ۲۹ تیر ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۷
جای خالی کتاب و اقلام تبلیغاتی گردشگری در استان‌ها
در حال حاضر شاهد جای خالی کتاب گردشگری و اقلام تبلیغاتی برای داخل و خارج از کشور هستیم...

در طول یک سال اخیر دو کتاب بسیار ارزشمند «اهل کاشانم» و «اهل اردکانم» را مطالعه کردم. در روزی که در حال نوشتن این یادداشت بودم.

جای خالی چنین آثار ارزشمندی برای سایر استانها خالیست.

اما بخش خصوصی که این دو کتاب را ایده پردازی و منتشر می‌کند زمانی توان پر کردن جالی خالی معرفی شهرها و استانها را دارند که حمایت شوند.

در حال حاضر شاهد جای خالی کتاب گردشگری و اقلام تبلیغاتی برای داخل و خارج از کشور هستیم.

بارها از سوی متولیان امر خوانده‌ام که یادآور شده اند که فلان استان یا شهرستان مستعد جذب گردشگران داخلی و خارجی است، اما این پرسش پیش می‌آید اگر شما که متولی هستید این خلا را بر طرف نمی‌کنید چه نهاد و ارگان و یا شخصی باید حمایت‌های لازم را برای تسهیل تهیه و انتشار کتاب و اقلام گردشگری را حمایت کند؟

صرف گفتن جای خالی اقلام تبلیغاتی گردشگری از سوی متولیان امر هنر نیست. بلکه باید از آنان پرسید که برای معرفی آن استان یا شهرستان چکار کرده‌اید؟ تاکید می‌کنم که اشاره من به کتاب‌ها و بروشورها و نقشه‌های بی‌کیفیت و فاقد ارزش‌های لازم اطلاعاتی و تصویری نیست.

متولیان امر اگر خود توان و وقت کافی برای تولید و انتشار مجله، کتاب و اقلام گردشگری را ندارند حداقل از بخش خصوصی که ایده پرداز است و دانش کافی دارد بهره بگیرند.

تا به اکنون شناسایی همه جانبه ظرفیت‌های گردشگری کشورهای هدف جمهوری اسلامی ایران جهت توسعه و ارتقاء روابط گردشگری کشور توسط متولیان امر چه کمکی به چاپ کتاب گردشگری و اقلام تبلیغاتی برای همه استانهای کشور کرده است؟ آیا بکارگیری و اجرای طرح‌ها، روش‌ها و مکانیسم‌های شناخت و توسعه بازار، اطلاع‌رسانی و تبلیغات مطلوب در راستای افزایش ظرفیت‌های گردشگری به کمک استان‌ها آمده است؟ استانها و میراث‌های جهانی در ایران در هنگام برگزاری، میزبانی و شرکت در نشست‌ها و کمیته‌های فنی مشترک گردشگری با مقامات و سفرای کشورهای بازار هدف چه سهمی داشته‌اند؟ مثلا از خوزستان که نخستین اثر ثبت جهانی ایران متعلق به آن است و سه مجموعه جهانی و یک محور ریلی ثبت جهانی دارد و به عنوان گهواره تمدن، دروازه تشیع، پایتخت آبی در ایران، محور گردشگری مقاومت نام برده می‌شود، این استان چرا نباید از کتاب گردشگری و سایر اقلام تبلیغاتی گردشگری برخوردار باشد؟ همین مثال‌ها را برای برخی استان‌ها و شهرهای دیگر ایران را هم می‌توان مطرح کرد. وقتی متولی گردشگری در ایران وظیفه دارد برای انجام هماهنگی‌های لازم در خصوص بهره‌گیری مناسب از ظرفیت‌های نهادهای مختلف نظیر رسانه ملی، شهرداری‌ها، ناوگان حمل و نقل و… جهت فرهنگ‌سازی در زمینه سفر و گردشگری در میان اقشار مختلف جامعه گام بردارد، چه کوششی برای تهیه و چاپ کتاب گردشگری و سایر اقلام تبلیغاتی گردشگری کرده است.

مجدد تاکید و یادآور می‌شوم که بیان برخی از موضوعات از سوی متولیان امر که بیان می‌کنند فلان شهر و استان «به لحاظ تاریخی، طبیعت گردی و گردشگری عشایری، یکی از استان های مستعد در حوزه گردشگری است و پتانسیل و ظرفیت بسیار بالایی در زمینه جذب گردشگران داخلی و خارجی دارد» کاملا کلیشه‌ای است و دردی از گردشگری دوا نمی‌کند و جای خالی نبود کتاب گردشگری و اقلام تبلیغاتی گردشگری را پُر نمی‌کند.

لینک کوتاه : https://rahbalad.news/?p=2321

درج نظر

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
  • نظرهایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهند شد.
  • نظرهایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهند شد.