به گفته مقامات گردشگری ترکیه، انتظار می رود رشد تعداد گردشگران از کشورهای حوزه خلیج فارس که پس از زلزله و در ماه رمضان کاهش پیدا کرده بود، در ماه های آینده شتاب بیشتری بگیرد.
بر اساس دادههای وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه، تعداد گردشگران خارجی در ترکیه در سه ماهه اول سال۲۰۲۳ با افزایش ۲۶.۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۶.۲ میلیون نفر رسید که بزرگترین گروه این گردشگران از روسیه، بلغارستان و آلمان هستند.
و حالا انتظار می رود تعداد گردشگران ورودی از کشورهای خلیج یک رشد ۲۰ درصدی را در ماه ژوئن تجربه کنند.
امسال آژانس ترویج و توسعه گردشگری ترکیه (TGA) با مشارکت ۳۹ نماینده صنعت گردشگری ترکیه در زمینی به مساحت ۴۱۴ متر مربع عهده دار حضور ترکیه در نمایشگاه بازار سفر دبی ( ATM ) بود. به گزارش صباح و به گفته رئیس اتحادیه هتلداران ترکیه، پیش بینی می شود تعداد ۵ میلیون گردشگر حوزه خلیج فارس در سال گذشته، در سال جاری دستکم به ۶ میلیون نفر برسد.
اقای ارسین معتقد است این گردشگران تاثیر قابل توجهی بر گردشگری شهری ترکیه دارند چراکه آنها به استانبول و استان هایی مانند یالوا، بورسا و ترابزون می روند و این تاثیر بسیار زیادی بر رونق هتلهای شهری دارد. همچنین اقامت طولانی مدت آنها به به افزایش درآمدهای گردشگری کمک می کند.
از طرفی ارز خارجی بخش گردشگری نقش مهمی در اقتصاد ترکیه و تلاش دولت برای کاهش نرخ تورم و بهره های بانکی دارد. بر اساس اعلان موسسه آمار ترکیه، درآمد گردشگری در بازه زمانی ژانویه تا ماه مارس سال جاری، ۳۲.۳درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته و به ۸.۶۹ میلیارد دلار رسیده است.
رونق صنعت گردشگری ترکیه در سال گذشته و پس از فراگیری کوید باعث پس از شیوع بیماری همه گیر باعث شد که انتظار دولت از درآمدهای گردشگری افزایش یابد. انتظار دولت از گردشگری ترکیه، ورود ۶۰ میلیون گردشگر در سال ۲۰۲۳ و ۹۰ میلیون گردشگر در سال ۲۰۲۸ است. همچنین دولت انتظار دارددر سال جاری به درامدی ۵۶ میلیارد دلاری برسد که تا پنج سال آینده به ۱۰۰ میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.
با این وجود به گفته رئیس جامعه هتلداران ترکیه، هرچند هتل ها با افزایش نرخ ۴۵ درصدی براساس دلار روبرو بودند اما افزایش هزینه ها همچنان ادامه دارد. خط هوایی امارات ظرفیت صندلی های خود را برای ترکیه در سال جاری ۱۳ درصد افزایش داده و انتظار دارد ۸۵ درصد بیشتر از سال گذشته مسافر حمل کند.
در حال حاضر سه پرواز در روز بین دبی و استانبول و در مجموع ۲۱ پرواز در هفته انجام می شود. بازار گردشگران حوزه خلیج فارس بین ماه های ژوئن تا اکتبر پررونق تر است.
گردشگری ترکیه در سال ۲۰۲۲ با ۴۴.۶ میلیون نفر گردشگر ورودی، یک رشد ۸۰.۳۳ درصدی نسبت به سال گذشته اش را تجربه کرد و به ۴۴.۶ میلیون نفر در سال ۲۰۲۲ رسیده است، که فاصله چندانی با بیشترین آمار ترکیه پیش از پاندمی یعنی ۴۵.۱ میلیون نفر در سال ۲۰۱۹ ندارد.
با وجود همه گیری کرونا ترکیه در سال ۲۰۲۱ تعداد ۲۴.۷۱ میلیون گردشگر ورودی و در سال ۲۰۲۰ میزبان ۱۲.۷۳ میلیون نفر بوده است. عواملی همچون کاهش محدودیتهای پاندمی و افزایش سفر روس ها با توجه به جنگ اکراین، بر افزایش درآمدهای این صنعت در ترکیه تاثیرگذار بوده است.
میزان درآمدگردشگری ترکیه در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال گذشته ۵۳.۴ درصد افزایش یافت و به رکورد نزدیک به ۴۶.۳ میلیارد دلار رسید که حتی از میزان درآمد سال پیش از کرونا یعنی ۲۰۱۹ نیز بیشتر است. ترکیه در این سال ۳۸.۴ میلیارد دلار درآمد داشت.
این رقم در سال ۲۰۲۱ به ۱۴.۸ میلیارد دلار و در سال ۲۰۲۰ به ۳۰.۲ میلیارد دلار رسید.
گردشگری ترکیه سهمی حدودا ۱۰ درصدی در تولید ناخالص داخلی (GDP) این کشور دارد، برای ۱۰۷ میلیون نفر در سال ۲۰۲۲ در زمینه های خدمات اقامتی و غذایی شغل ایجاد کرده و در مجموع ایجادکننده ۵ درصد از کل اشتغال مورد نیاز این کشور است.