در این مجموعه “بازگشت به آینده” (Retrofuturism)، محمد حسن فروزانفر با استفاده از تصاویر ویرایش شده از ساختمان های برجسته ایرانی، مانند برج های خاموشان، مسجد آقا بزرگ و طاق کسری، عملکردهای سنتی و قدیمی را با رویکردی جدید جایگزین می کند. این پروژه نشان می دهد که معماری سنتی دارای پتانسیل های رسمی و کاربردی بسیاری است که می تواند با نیازهای امروز سازگار شود و پیوندی مفهومی بین گذشته و حال برقرار کند.” ترکیب فرم قدیمی و عملکرد مدرن، همیشه می تواند برای ایده های آینده عجیب و غریب و تخیل آور و در عین حال الهام بخش باشد“(محمد حسن فروزان فر).
در عصر جدید یکی از مهم ترین دغدغه ها برای هر کشوری که از جاذبه های ملموس و ناملموس فرهنگی برخوردار است و به عنوان یک مقصد گردشگری می تواند شناخته شود این موضوع خواهد بود که چگونه با ایده های جدید بستر مناسبی را فراهم کند تا بتواند نظر گردشگران را به خود جلب کند. با گذشت زمان و حرکت روزافزون دنیا به سمت مدرنیته، انسان امروزی نیازمند مقاصد و فضاهایی است که در آن خلاقیت و نوآوری به خوبی استفاده شده باشد.
همانطور که میدانید صنعت گردشگری در سطح جهانی بسیار رقابت پذیر است و برای ارتقا مقاصد گردشگری ،به ایده های خلاق و جدید نیاز دارد تا سبب توسعه شود. بروز خلاقیت در بخش گردشگری بسیار حائز اهمیت است ودرتمامی مراحل نیازمند خلاقیت و نوآوری در بخشهای مختلف بوده است. قریب به یقین این موضوع باعث میشود تا از دیگر پتانسیل های جاذبه های گردشگری در راستای تبلیغ و جذب گردشگر استفاده شود.
ایران ظرفیتهای بسیار بالایی در صنعت گردشگری دارد که میتواند در زمینه ارائه نوآوری های منحصر به فرد به پیشرفت های چشمگیری دست یابد؛ به طور مثال میتوان معماری قدیمی برخی مناطق را به کمک عناصری همانند تکنولوژی، هنر وغیره به معماری امروزی بدل نمود.
محمد حسن فروزان فر یکی از معماران معاصر ایرانی در مجموعه “بازگشت به آینده” (Retrofuturism)، چندین اثر تاریخی از شهرهای مختلف را انتخاب و آن ها را با آثار معاصر ادغام کرده و تعریف جدیدی از مرمت معماری را بوجود آورده است. این نوآوری باعث شده تا مکان هایی که به فراموشی سپرده شدند نیز جان تازه ای بگیرند . یک ایده ی ناب و جدید علاوه بر اینکه هویت تاریخی مکان مورد نظر را حفظ میکند، بستری را ایجاد میکنند تا گردشگران در کنار بازدید ازاین میراث به کشف المان های جدید فرهنگی و هنری در بافت تاریخی نیز بپردازند.
فرهنگ و هنر از دیرباز یکی از مظاهر رشد و بالندگی تمدن به حساب می آیند.موضوع مورد توجه این است که اگر این نماد های فرهنگی و هنری در یک بافت تاریخی باهم (توامان) ظاهر شوند ، ساختارهای فرهنگی و آثار هنری به عنوان فرصتی برای رونق گردشگری معرفی می شوند.در مقاصدی که تاریخ و تمدن غنی به تلفیق آثار هنری و مدرن میپردازند ، میتوانند شرایطی را فراهم کنند که برای هر گروهی از گردشگران با سلایق متفاوت جذاب و منحصر به فرد گردد.
برای دستیابی به همچین کشفی در بافت های تاریخی نیازمند این هستیم که با توجه به غنی بودن آثار، به لایه های عمیق تر آن نفوذ کرده و طرح های هنری جدید را ازنزدیک تجربه کنیم و به دست آوردهای جدیدی نائل شویم. این رویداد باعث ماندگاری بیشتردر ذهن گردشگر و جذب مخاطبان گسترده تر می شود.
ایده ها و ابتکارات جدید در نگاه اول میتوانند عجیب و حتی غیرقابل درک باشند، اما به مرور زمان موجب ترغیب اشخاص به اندیشیدن از دریچه ای جدید در ارتباط با موضوعی که تا به حال نسبت به آن اقدامی صورت نگرفته، می شود. از سوی دیگر این فضاسازی های جدید همانند احداث زمین فوتبال در مسجد آقا بزرگ کاشان در تبلیغات نیز میتوانند نقش تعیین کننده ای در انتخاب مقصد گردشگری ایفا کنند و در سطح جهانی نیز شناخته شوند تا گردشگران را به سمت مقصد مورد نظر سوق دهد. این امرهمچنین می تواند برای تحول و پیشرفت جامعه جهانی نیز مفید واقع شود.
توسعه گردشگری و تبلیغات پیوند تنگاتنگی با یکدیگر دارند و برخورد خلاقانه به همراه توجه به هویت تاریخی میتواند در ذهن مخاطبین داخلی و خارجی ماندگار شود و باعث توسعه ای گردشگری گردد.
فضاهای مدرن به دلیل اینکه دارای خلاقیت های متنوعی هستند، میتوانند در فرایند جذب گردشگر قدم بردارند و اگر از این پتانسیل ها در خانه ، کاخ و بناهای سنتی ایرانی استفاده شود باعث پویایی و رشد آن مکان تاریخی شده و شاهد افزایش روزافزون گردشگران داخلی و خارجی خواهیم بود.در نتیجه فضای تبلیغاتی ایجاد شده به مرور در تمام دنیا شناخته می شود و امکان دارد در زمینه تبلیغات به جذب تقاضا برسد، یعنی می توان نظر افرادی که حتی برای سفر برنامه ریزی نکرده یا هنوز مقصدی را برای سفر خود انتخاب نکرده اند به سمت مقصد مورد نظر جلب کند.همچنین می تواند نقطه عطفی باشد تا یک مکان خاص باعث تبلیغ شهر مورد نظر شود .
خیلی جالب بود مخصوصا عکس آخری که تبدیل به ریل قطار شده