• امروز : پنج شنبه - ۳۰ شهریور - ۱۴۰۲
  • برابر با : Thursday - 21 September - 2023
1

این خرس عروسکی وسط فرودگاه قطر چه می کند؟!

  • کد خبر : 2313
  • ۲۸ تیر ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۸
اما چرا این خرس عروسکی اینقدر باارزش بود؟! این خرس تقریبا ۱۷ تنی با رنگ زرد قناری اش، با چراغ یا لامپی که همراهش دارد یکی از سه خرس برنزی رنگی است...

هربار که از فرودگاه “حمد” دوحه گذر کردم با خودم پرسیدم که معنای این خرس عروسکی وسط سالن یکی از بهترین و درحال توسعه ترین فرودگاه های دنیا چیست؟! سوالی که از ذهن بسیاری از مسافرین هم گذشته است! ماجرا به سال ۲۰۱۱ باز می گردد؛ زمانی که یکی از اعضای خانواده سلطنتی قطر این خرس زرد رنگ را در حراجی کریستی نیویورک به مبلغ ۶.۸ میلیون دلار خریداری کرد! بله ۶ میلیون و هشتصد هزار دلار! اما چرا این خرس عروسکی اینقدر باارزش بود؟! این خرس تقریبا ۱۷ تنی با رنگ زرد قناری اش، با چراغ یا لامپی که همراهش دارد یکی از سه خرس برنزی رنگی است که هنرمند معاصر سوئیسی _ اورس فیشر Urs Fischer _ آن را طراحی و ساخته است.

پس از خریده شدن، احتمالا تنها جایی که می شد این خرس عروسکی را به نمایش گذاشت تا به اندازه بهایی که برای آن پرداخته شده، دیده شود، سالن اصلی فرودگاه بود. از سال ۲۰۱۴، با آغاز به فعالیت فرودگاه جدید دوحه، خرس برنزی هم در آن جانمایی شد تا در تصاویر و عکس های مسافرانی که از این فرودگاه گذر می کنند جاودان شود البته با تفسیرهایی که هر کس از آن دارد.

هرچند اثر با عنوان “بی عنوان” در این محل قرار داده شده اما گفته می شود قرار است یادآور دوران کودکی مسافران باشد با شیطنتها و اشیای باارزش به جا مانده از آن! به نوعی دعوت به سفر به دوران گذشته با تجربه ای متفاوت و هنری، در مکانی که خاصیت اصلی اش سفر است! از شما چه پنهان برای من در نگاه اول آن چراغ متصل به خرس مثل یک لامپ در اتاق بازجویی بود! و خیلی حس کودکانه ای در آن پیدا نکردم! بعد هم فکر کردم شاید با برجسته کردن یک چراغ مطالعه قرارست اهمیت مطالعه نشان داده شود! حالا باید دید از نگاه هنرمند خالق این سه خرس رنگی که یکی مدتها در منهتن قرار داشت و ورژن آبی رنگش هم چندسالی در دانشگاه براون قرار گرفت، این خرسها چطور تفسیر می شوند؟! به نظر می رسد خود آقای فیشر خواسته تا با در کنار هم قرار گرفتن دو چیزی که به تنهایی برای چشم ها آشنا هستند اما باهم رابطه ای ندارند، توجه را به مفهومی براساس دوگانگی جلب کند؛ شاید یک حضور نوستالژیک اما با نشاط! هرچند من فکر می کنم حراجی کریستی هم کارش را خیلی خوب انجام داده است.

لینک کوتاه : https://rahbalad.news/?p=2313

درج نظر

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تحریریه در سایت منتشر خواهد شد.
  • نظرهایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهند شد.
  • نظرهایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهند شد.