گفت و گوی دیدار با احسان دهقانی معاون اقتصادی بازرگانی صندوق احیاء وزارت میراث فرهنگی:
?خبر پر سر و صدای واگذاری اماکن تاریخی دو روز پس از انتشار توسط عزت الله ضرغامی تکذیب شد و معاون اقتصادی صندوق احیاء هم به دیدار میگوید: ماجرا را وارونه جلوه دادند.
?واگذاری اماکن تاریخی سابقهای در حدود ۱۵ سال دارد، یعنی سال هاست که متولیان سازمان اسبق و وزارت فعلی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای حفاظت از این بناها با یک دستورالعمل مصوب، آنها را برای مدت مشخص با کاربری مشخص به بخش خصوصی واگذار میکنند که این کار دو دستاورد عینی دارد، اول اینکه بناها از خطر تخریب و آسیب در امان میمانند و دوم اینکه مردم میتوانند با استفاده از آنها بیش از پیش با میراث فرهنگی کشور آشنا شوند.
?دیدارنیوز برای اینکه بتواند اقدامی در جهت تنویر اذهان عمومی نسبت به این موضوع انجام دهد، میزبان احسان دهقانی، معاون اقتصادی بازرگانی صندوق توسعه و احیای بناهای تاریخی کشور بوده تا او در یک گفتوگوی تصویری -که بخشی از آن را به صورت مکتوب اینجا میخوانید- ماجرا را توضیح دهد.
?احسان دهقانی در پاسخ به این سوال که ماجرای واگذاری یا به تعبیر رسانهها فروش بناهای تاریخی چیست، گفت: «اخیراً در رسانهها عنوان میشود که از سوی وزارت میراث فرهنگی، چوب حراج بر فروش بناهای نفیس ملی زده شده است؛ در حالی که اینطور نیست و این موضوع وارونه جلوه داده شده و مردم باید بدانند که نوع قراردادها و واگذاری حق بهرهبرداری از بنا بهصورت اجارهای است نه فروش؛ زیرا که هیچ کس و هیچ نهادی اجازه فروش این بناها را ندارد.
?البته خوب است این را هم بدانید که این واگذاری در قالب اجاره، سالهاست که در بدنه میراث فرهنگی با همفکری و خرد جمعیِ انجام میشود و تلاش همکاران ما در همه این سالها این بود که کاربری متناسب و در شأن بنا انتخاب شود از این رو بهرهبرداری از این بناها بهصورت شفاف و عادلانه در بستر سامانه الکترونیک ستاد ایران به مزایده گذاشته میشود.»